10 mjesta za zimski odmor iz snova

Za mnoge je zimski odmor najljepši dio godine. Dok jedni obožavaju hod po suhom snijegu koji škripi pod nogama, drugima je ljepše smjestiti se ispred kamina hotela i uživati u čarima zimske magije. Izabrali smo deset mjesta na kojima ćete uživati ove zime.

Rila, Bugarska

Da li ste znali da se u Bugarskoj nalazi najviša planina na Balkanu? Upravo gradić Rila se smjestio ispod nje. Sa svega 3000 stanovnika ovaj gradić će vam podariti odmor i  polaznu tačku za obilzak okolnih vrhova. Najviši vrh je Musala koji je visok oko 3000m. Najposjećeniji dio ovog područja je sjeverno-istočni dio gdje se smjestio poznati manastir i gdje se nalaze živopisna planinska jezera.

Pronađite svoj savršen hotel u Bugarskoj.

zimski odmor

Rila, Bugarska

Highlands, Škotska

Snijeg je nepredvidljiv faktor u Škotskoj ali je posjeta Škotskoj zimi pravi doživljaj. Iako e zimi mnogo manje turista ipak mnogo je stvari za vidjeti i posjetiti. Svi oni koji vole duga pješačenja po prirodi zimi ne smiju propustiti posjetu Škotskoj. Samo ne zaboravite dobru akmeru kako biste ovjekovječili spektakularne prizore.

Highlands, Škotska

zimski odmor1

Prag, Češka

Prag nije potrebno specijalno predstvaljati ali postoji neka posebna atmosfera tokom zimskih praznika koji drugi turistički gradovi nemaju. Bilo da ćete samo hodati i uživati u prigodnoj rasvjeti ili ćete obići božićni market sasvim je sigurno da se nekoliko dana tokom zime nećete dosađivati u Pragu, već naprotiv.

Pronađite svoj savršen hotel u Pragu.

zimski odmor2

Prag, Češka

Laponija, Finska

Smješten u polarnom krugu, dom Djeda Mraza, Laponija je mjesto koji svi ljubitelji punačkog čikice moraju obići. Bilo da ćete uživati u porodičnom ili romantičnom odmoru, ovaj dio Finske probudiće ponovo dijete u vama. smjestite se u jednu od mnogih brvnara, uživajte u pucketanju vatre iz kamina i šetnji prelijepom prirodom. Ne propustite vožnju psećom zapregom i posjetu jednoj od farmi sobova.

Posjetite dom Djeda Mraza.

zimski odmor3

Laponija, Finska

Kapadokija, Turska

Iako većina Tursku povezuje sa plavim morem, lijepim plažama i ljetom, Turska je mjesto gdje se može i zimi uživati. Smještena u centralnoj Anadoliji, Kapadokija je istorijski region vrijedan posjete. Kapadokija je misteriozna i mistična zemlja posebno lijepa kada je prekrivane bijelim prekrivačem. Oduševiće vas gostoprimljivost domaćina i neobična arhitektura toliko da ćete poželjeti da se ponovo vratite.

Pronađite svoj savršen hotel u Kapadokiji.

zimski odmor4

Kapadokija, Turska

Bled, Slovenija

Ako su vam sve nabrojane destinacije daleke razmislite o posjeti Bledu u Sloveniji. Mjesto gdje su se voljeli odmarati članovi Habsburške porodice i Josip Broz oduševiće vas svojim nestvarnim zimskim pejzažima. Za jakih zima moguće se klizati na Bledskom jezeru, a sa obližnjeg brda se pruža nestvaran pogled na okolinu. Takođe, ako volite skijanje Bled je odlično polazno mjesto.

Pronađite svoj magični hotel u Bledu.

Bled, Slovenija

zimski odmor6

Lofoten, Norveška

Ako želite da vidite kako izgleda aurora borealis posjetite ovaj dio Norveške. Arhipelag sa mnoštvom autentičnih ribarskih sela omogućiče vam da Norvešku doživite na jedan novi način.

Lofoten, Norveška

zimski odmor7

Njujork, SAD

Zar je potrebno trošiti riječi na Veliku jabuku? Mnogi se kunu da je najbolje vrijeme za posjetuNjujorku upravo zma oko Božićnih i Novogodišnjih praznika. Mnogo je stvari koje možete raditi u Njujorku i nemamo dovoljno prostora da ih sve nabrojimo. Bitno je samo da se iz Njujorkaniko nije vratio razočaran.

Pogledajte našu ponudu najpovoljnijih hotela u Njujorku.

zimski odmor8

Njujork, SAD

Alpe

Alpe se protežu kroz nekoliko zemalja i bilo da ćete ih posjetiti u Italiji, Austriji, Francuskoj ili Švajcarskoj sigurno je da ćete uživati u skijanju, ušuškanim turističkim mjestima i kosmpolitskoj atmosferi. Nekada je zimski odmor u Alpama mnogo jeftiniji nego što se inače misli a na vama ostaje da izaberete kako to otkriti.

zimski odmor9

Alpe

Jahorina, BiH

Ova olimpijska planina u zadnjih nekoliko godina doživljava svoj preporod. Novi moderni ski liftovi, novi hoteli, gostoprimljivi domaćini i sjajna zabava su odličan recept za idealan zimski odmor svih generacija. Prednost Jahorine u odnosu na druge zimske centre su blizina i niže cijene. Bilo da ćete se odlučiti za smještaj u nekoj od brvnara ili u nekom od lukuznih hotela sasvim smo sigurni da ćete se na Jahorinu ponovo vratiti.

Pogledajte našu ponudu hotela na Jahorini.

zimski odmor10

Jahorina

Tagged under

Leave a Reply