10 jeftinih načina na poboljšate izgled svog doma

Poslije nekoliko godina dosadi izgled pojedinih dijelova našeg doma ili smatramo da je to trebalo drugačije dekorisati. I onda se nađemo pred zidom koji se zove finansijske mogućnosti. Međutim, nisu uvijek potrebne veliki novci kako bismo unaprijedili izgled doma ili neki određeni prostor redekorisali. U sljedećih deset primjera pogledajte kako jeftino redokrisati svoj dom i unaprijediti njegov izgled.

uredjenje doma1

Bilo da imate veliku ili malu kuhinju, staru ili novu, dodatne police su u uvijek potrebne. Ako nemate novca da zamijenite stare kuhinjske elemente uvijek ih možete zamijeniti interesantnim policama. Takođe, nove police možete postaviti u neiskorišten ugao ili na  prazan zid. Konačan izgled će vas prijatno iskoristiti.

uredjenje doma2

Toplina poda od drveta je neuporediva sa drugim materijalima. Međutim, podovi s vremenom stare. Stari pod od parketa nije nimalo privlačan a glavni faktori su prašina, prljavština i frekventnost. Da biste vratili sjaj svom podu ispolirajte ga profesionalnim sredstvima. Drveni pod bi se trebao polirati bar jednom godišnje kako bi sačuvao svoj prvobitni izgled.

uredjenje doma3

Za stvaranje prvog utiska kod gostiju hodnik ima veliku ulogu. Bez obzira kako izgleda ostatak vašeg doma ako je hodnik neuredan, takav će biti i ostatak vašeg stana u očima vaših gostiju. To je jednostavno stvar psihologije. Da biste to spriječili u hodnik postavite jednostavne viseće police, kabinete, čiviluke,… sve držite uredno složeno. Sve dekorišite jastucima i dušecima odgovarajuće boje i oblika.

uredjenje doma4

Osvježite cijelu prostoriju promjenom boje zida i postavljanjem na njega nekoliko polica. Na police izložite slike i fotografije u zanimljivim ramovima koji prate cijeli stil. Umjesto visećih polica možete postaviti saćastu komodu koja je izuzetno jeftina a mnogostruko funkcionalna.

uredjenje doma5

Osvježite spavaću sobu sa bojom, novom zavjesom i dekoracijama. Bazirajte se na dvije boje, u našem slučaju na sivu i bijelu.

uredjenje doma6

Učinite svoj dom elegantnijim jednostavnim ukrasnim lajsnama od stiropora. Na ovaj način možete obogatiti: plafon, zidove, vrata, prozore i sl. Iznenadiće vas niska cijena ovih ukrasnih lajsni.

uredjenje doma7

Svojim prozorima dajte novi izgled novim rimskim zavjesama koje možete i sami napraviti za jedan dan. Ovakve zavjese su funkcionalne i estetski neprikosnovene.

uredjenje doma8

Svoju dnevnu rutinu započnite u kupatilu koje ćete osvježiti novim slojem boje. Ne zaboravite očistiti fuge a ako ih ne možete očisiti, prebojite ih. I bijele kupaonice mogu biti chic a novi izgled dajte im novim posudama za kupaonicu i novom tuš glavom a nekoliko funkcija.

uredjenje doma9

Imate mnogo filmova ili muzičkih CD-ova? Zašto ih ne biste katalogizovali i poredali na zanimljiv a opet organizovan način. Baš kao i biblioteka i ovaj media oramr biće ukras vašeg doma.

uredjenje doma10

Od stare vitrine napravite ormar za vino. Svako ima neku vitrinu za koju smatra da samo smeta i zauzima prostor. Osvježite je novim slojem boje i u nju izložite vina kao i popratni pribor, kao što su: čaše, časopisi o vinu, upotrijebljene čepove, komplete vadičepa itd.

Tagged under

Leave a Reply