10 jednostavnih ideja za vrt

Razmišljanje izvan okvira omogućiće vam da vaša kreativnost dođe do punog izražaja. Ideja za vrt je  mnogo ali onih jednostavnih, koje kada vidite samo što se ne zapitate „kako se toga nisam sjetila“, je malo. Zbog toga vam donosimo 10 ideja za vrt koje već sutra možete primjeniti u svom dvorištu.

ideje za vrt1

Odlučili ste se za decking. Ali umjesto standardnog redanja zašto ne biste decking složili na drugačiji način. Svaku sljedeću ploču deckinga postavite suprotno u odnosu na prethodnu.

ideje za vrt2

Prevelike troškove oko popločavanja dvorišta smanjite tako što ćete ploče zamijeniti jeftinijim materijalima, kao što je šljunak. Druga prednost ovakvog prekrivanja vrta je da ćete ga učiniti zanimljivijim.

ideje za vrt3

Inspiraciju pronađite u vašem domu i potom tu sliku prenesite u svoje dvorište. Nevjerovtano je šta će razobojni jastuci učiniti za izgled vašeg vrta.

ideje za vrt4

Zid vaše šupe obojite horizontalnim linijama. Ovo je posebno preporučljivo u malim dvorištima kada će ona vizuelno postati veća.

ideje za vrt5

Živa ograda ili bršljen daće privatnost vašem dvorištu a ujedno postati i scenografija za vrtne dekoracije.

ideje za vrt6

Drveni paneli za privatnost mogu izgledati isuviše dosadno i fomralno, u drugu ruku oni od grubo tesanih dasaka mogu da izgledaju jeftino. Umjesto toga upotrijebite panele napravljene od lijeske. Ovakve panele kombinujte sa svijetlim namještajem.

ideje za vrt7

Upotreba jarkih boja može da oživi i najdosadnije dvorište. Ova ideja za vrt posebno će biti korisna kod uređenja tamnih dijelova dvorišta sa velo malo direktne sunčeve svjetlosti.

ideje za vrt8

Ne morate da posežete za visokim biljkama kako biste stvorili visinu u dvorištu. Jednostavno biljke posadite u saksije i postavite ih u nivo očiju. U isto vrijeme koža krave i udobne žičane fotelje donijeće osjećaj enterijera napolje.

ideje za vrt9

Iskoristite parče dvorišta iza kuće da podignete svoj organski povrtnjak.

ideje za vrt10

Tamni zid u dvorištu definisaće perimetre dvorišta i biće fokusna tačka vrta. Ispred njega postavite moderne saksije sa cvijećem i moderne vrtne fotelje koje će ga omekšati.

Tagged under

Leave a Reply