10 Ideja za bijelu spavaću sobu – drugi dio

Kreirajte ugodan i umirujući prostor za spavanje uz bijelu boju vaše spavaće sobe.

Bijela spavaća soba sa baldahinom

Neka vaša soba bude mirna oaza sa blijedom paletom boja i daškom glamura koji na ovoj slici unose debeli tepih i svjetlucava marokanska svadbena plahta.

Rustična bijela spavaća soba sa mnoštvom vješalica

Transformišite vašu sobu sa modernim trompe l’oeil tapetama. Trompe l’oeil  je tehnika oslikavanja zidova koja stvara iluziju da je prikazani objekat stvaran i trodimenzionalan. Na ovoj slici gotovo se i ne primjeti da se na zidu nalaze tapete a ne lamperija koju one imitiraju.

Roze i bijela spavaća soba

 Posteljina sa plisiranim navlakama i super-debela zavjesa stvaraju origami temu u ovoj blijedo-rozoj spavaćoj sobi. Birajte namještaj sa modernističkim preokretom, elegantnih, minimalističkih linija i kombinujte široke pruge na zidovima sa lusterima geometrijskih oblika. Neka sve ovo bude u svijetlim pastelnim nijansama.

Bijela gostinska soba sa plavim detaljima

Koristite rustične vintage roletne kako bi ste dali teksturu i karakter bijeloj gostionskoj sobi. Tamno plava stolica pored kreveta ubrizgava novu boju u sobu, na taj način razbijajući utisak monotonosti koju stvara bijela boja.

Spavaća soba sa zidovima obloženim opekom

Zid obložen dekorativnom opekom ima grub i hrapav stil koji izgleda cool, ali veoma lako može preovladati, pogotovo u spavaćoj sobi. Omekšajte robusnu teksturu opeke tako što ćete je prefarbati u bijelo.

Tagged under

Leave a Reply