10 Ideja sa kojima će vaš vrt zablistati ovog ljeta

Jedna od najboljih stvari u vezi ljeta je što smo u mogućnosti da provodimo više vremena u našim dvorištima i vrtovima. Bilo da imate prostrani travnjak, malu oazu ili kompaktno dvorište, spremite ga za lagani ljetnji život, povremene roštilje ili vrtne zabave, sa našim jednostavnim ali efikasnim sezonskim idejama za vrt i terasu.

uredjenje dvorista1

1.Terasa kao dnevni boravak na otvorenom

Obogatite vašu terasu sa dodatnim prostorom za sjedenje. Vrtna klupa sa mnoštvom jastuka laganih boja definitivno bi bila pun pogodak. Zanimljiva viseća lampa se itekako uklapa u cijelu priču.

uredjenje dvorista2

  1. Dvorište u contry stilu

Klasični namještaj je šarmantan dodatak jednostavnom dvorištu. Podmetači na stolicama, komplementaran stonjak i suptilni cvjetni aranžmani učiniće svačije dvorište toplim i gostoprimivim prostorom.

uredjenje dvorista3

  1. Izdvojeni prostor za sjednje

Pretvorite svoju verandu u idealno mjesto za ručak sa prijateljima. Izaberite rustični stol i nekoliko jednostavnih jastuka da upotpune cjelokupni dojam.

uredjenje dvorista4

  1. Terasa sa tropskim biljkama

Opuštena terasa ispunjena tropskim biljkama i odgovarajuća klupa savršen su prostor za večernje druženje uz čašu kvalitetnog vina.

uredjenje dvorista5

  1. Terasa sa velikom vrtnom garniturom

Zamijenite stare klupe sa velikom vrtnom garniturom i nećete se pokajati. Pored toga, pameteno ukrašen prostor sa cvijećem i kolorističnim jastucima garantovaće vam ugodno mjesto za odmor i relaksaciju.

uredjenje dvorista6

  1. Ljuljaška i baldahin u vrtu

Napravite instant hlad za vaše goste sa lijepim baldahinom. Poželjno bi bilo tome pridodati i ljuljašku.

uredjenje dvorista7

  1. Kutak za najmlađe

Omogućite i vašoj djeci da uživaju u vrtu. Napravite im kutak kao na slici i vaši najmlađi će biti spremni da provednu i cijeli dan u njemu.

uredjenje dvorista8

  1. Neka vaš vrt izgleda egzotično

Pretvorite vaš vrt u egzotično mjesto sa tkaninama i uzorcima marokanskih motiva.

uredjenje dvorista9

  1. Suncobran i ležaljka u vrtu

Ovaj simpatični suncobran pruža ugodnu hladovinu, dok su meki jastuci i luksuzna ležaljka savršeni za opuštanje. Korištene tkanine su prirodne i prozračne, što vrtu daje kežual izgled.

uredjenje dvorista10

  1. Vrtna klupa sa jastucima jarkih boja

Osvježite prostor u dvorištu sa staromodnom klupom od kovanog gvožđa, a zatim na nju nagomilajte jarko obojene jastuke.

Tagged under

Leave a Reply