10 ideja kako stolić zamijeniti sa panjom

Upotreba rustičnih detalja u modernim enterijerima nije ništa novo. Takve kombinacije su uvijek zanimljive i zabavne. Međutim, prilikom uređenja stana malo ko se sjeti ovih ideja ili ne zna kako ih primjeniti. Jedan od najlakših načina da upotrijebite rustično u modernom je da stolić zamijenite sa panjom.


panj1

Bilo da ćete se dolučiti za jedan veći panj ili nekoliko manjih zajedničko je da ih prije upotrebe morate ostaviti par mjeseci da se dobro osuše. Nakon toga najčešće ih je potrebno prebojiti lakom kako bi spriječili pojavu crvice. Nekada je poželjno skinuti i koru. Naravno, ovakverustične stoliće možete i kupiti.

panj2

Da bismo vam pokazali kako panj možete upotrijebiti umjesto stolića sakupili smo deset ideja koje vam mogu biti inspiracija.

Velike panjeve nije lako pomjerati zato se mnogi odlučuju za upotrebu nekoliko manjih.

panj3

Panj ne mora da bude glavni stolić u dnevnom boravku. Možete ga postaviti i između dvije fotelje kao pomoćni.

pan8

Da bi sve izgledalo zanimljivije izaberite panjeve od različitih vrsta drveća koji su vrlo često i različitih boja.

pan4

Ako želite da napravite fokalnu tačku od svog panja obojite ga u neku boju. Na slici je panj obojen u boju zlata.

Panj može da se upotrijebi i kao pomoćni stolić koji može da stoji pored sofe a na koji se može staviti moderna lampa koja će biti kontrast rustičnom stoliću.

pan5

Dizajneri se vrlo često odlučuju za simetrične elemente, u paru. U ovom slučaju dva panja su obojena na pruge bijelom bojom.

Skinite sa panjeva koru. Ne samo da ćete spriječiti pojavu crvica već će sve izgledati urednije.

pan6

Ako vam se ne sviđa ideja da morate pomjerati panjeve po kući ili se bojite da ćete s njima oštetiti tepih ili parket pribjegnite triku. Rješenje je stolić gdje su ploče zamijenjene panjem.

pan7

Panj može da posluži i kao noga za sto.

Učinite panj zanimljivim. Manji plan postavite na nogice. Baš kao na slici, rezultat je zanimljiv pomoćni stolić.

pan10

Kao što ste vidjeli, mnogo je ideja kako panj upotrijebiti u uređenju modernog dnevnog boravka, ali panj možete staviti i u druge prostorije.

pan9

Tagged under

Leave a Reply