10 Dnevnih soba sa staklenim stijenama

U nekom od prethodnih članaka govorili smo o tome kako zidovi djeluju kao granica i blokiraju protok energije i svjetlosti u enterijer  što nas je i dovelo na temu staklenih stijena. Staklene stijene su rezultat sjajnog napretka arhitekture i dizajna enterijera i za dom rade upravo suprotno od onoga što obični zidovi rade, dozvoljavaju velikoj količini prirodne svjetlosti da obasja njegovu unutrašnjost.

dnevni boravak1

Stakleni zid je idealan izbor za sve one koji namjeravaju da stvore prije svega prirodan, prozračan ali i upečatljiv dnevni boravak. Postavljanjem staklenih stijena u dnevni boravaknikada nećete morati brinuti o fokusnoj tački, jer će prikaz izvana zasigurno zasjeniti sve ostalo i pružiti ovoj prostoriji čaroban i inspirišući ambijent.

dnevni boravak2

Stakleni zid elegantnog dizajna spaja eksterijer sa enterijerom što ukupan izgled ovog dnevnog boravka čini prozračnim, svijetlim i prirodnim.

dnevni boravak3

Prozračan i prirodan ambijent ovog prelijepog dnevnog boravka je prisutan zahvaljujući mekim bojama, drvenim podovima i prije svega upečatljivim staklenim stijenama.

dnevni boravak4

Dizajner ove dnevne sobe je izabrao perfektnu lokaciju za stvaranje enterijera sa staklenim zidovima, s obzirom da pogled na okolnu vegetaciju oduzima dah. Postavka ovog dnevnog boravka je izrazito minimalistička i jednostavna ali zahvajlujući bujnom eksterijeru i obilju prirodne svjetlosti ova prostorija ima izuzetan cjelokupan izgled.

dnevni boravak5

Elegantna postavka u ovoj dnevnoj sobi sa monohromatskom šemom boja i dominantim kremastim i bijelim tonovima u kombinaciji sa staklenim stijenama uokvirenim prirodnim drvetom, pružaju ovom mjestu spokojan i lijep izgled. Kosi strop sa gredama dodaje prostoriji još jedan napredni arhitektonski element i povećava njenu ukupnu ljepotu.

dnevni boravak6

Ova dnevna soba bi izgledala elegantno i moderno čak i bez staklenih zidova, ali bi u tom scenariju izgledala prejednostavno. Stoga je njen dizajner bio dovoljno mudar da na smio način  stvori fokusnu tačku dodavanjem staklenih zidova, pružajući ovoj prostoriji nevjerovatan ambijent i obilje sunčeve svjetlosti.

dnevni boravak7

Ovo je svakako izuzetno moderno i savremeno potkrovlje, smješteno u centru grada i okruženo visokim neboderima. Moderni bijeli namještaj u kombinaciji sa  prizorom na stakelnim stijenama koji oduzima dah, daje sveukupnom izgledu apartmana veličanstven i dramatičan izraz.

dnevni boravak8

Kome se ne bi dopao miran i spokojan ambijent koji dominira u ovoj monohromatskoj bijeloj dnevnoj sobi sa predivnim staklenim stijenama. Sanjarski eksterijer integrisan u bijeli i elegantni enterijer rezultirao je ovim čudesnim dnevnim boravkom.

dnevni boravak9

Zaista moderan i savremen dnevni boravak sa staklenim zidom i drvenim panelima koji zajedno stvaraju prirodan i nevjerovatan ambijent. Posebnu notu daju mu retro elementi poput podne lampe i crne ležaljke.

dnevni boravak10

Ovo je zaista nevjerovatna “kuća od stakla“, zar ne? Stakleni zid ostavlja dramatičan i upečatljiv utisak te omogućava ovom prostoru da se doslovno kupa u sunčevoj svjetlosti.

Smjelog i markantnog izgleda,  sa toplim i prirodnim elemenata i svjetlijom šemom boja ovaj dnevni boravak je zaista nevjerovatan. Visoke staklene stijene djeluju kao upečatljiva dopuna ove pristiruje

Tagged under

Leave a Reply