10 čudnih i neobičnih kuća na prodaju

Hobitska kućica, srednjevjekovni zamak ili svemirska baza, vlasnici ovih kuća su bili vrlo maštoviti ali sada žele da ih prodaju. Izabrali smo najzanimljivije kuće koje možete danas kupiti. Naravno, ako imate dovoljno novca!

The Hobbit Village – ako ste veliki fan J.R.R. Tolkien i njegove triologije Gospodar prstenova, vjerovatno će vam se svidjeti ove hobitske kućice.

Hobitsko selo

Hobitsko selo

Srednjevjekovni zamak – tačnije Eagle Castle Winery i nije iz Srednjeg vijeka već samo liči na srednjevjekovnu građevinu. Ova vinarija se prodaje po cijeni od 7 miliona $.

Srednjevjekovni zamak

Srednjevjekovni zamak

Kuća brod – arhitekta John Foster potrudio se da inkorporira brod u dizajn kuće.

Kuća brod

Kuća brod

Kuća po uzoru na svemirski brod – zaista je neobičnog izgleda. Prodaje se po cijeni od 10,5 miliona $.

Kuća u obliku svemirskog broda

Kuća u obliku svemirskog broda

Svjetionik – vjerovatno ovo nije jedina ovakva kuća ali ova se prodaje i to po cijeni od 300000$. Visok je kao petospratnica i u ne baš dobrom stanju.

Svjetionik

Svjetionik

Imanje u obliku gitare – vlasnik ove kuće je zaljubljenik ovog instrumenta. Kuća je u stvari dvorac sa 15 soba, 22 kupatila i 2000 boca najboljih vina.

Guitar House

Guitar House

stan u pećini – se prodaje za 3,5 miliona $. Naravno, ovo nije prava pećina već samo liči na nju. Međutim, i enterijer i eksterijer je zadivljujući.

Stan u pećini

Stan u pećini

Preobraćena crkva – ljudi u stanove pretvaraju fabričke hale, mlinove, svjetionike ali vrlo rijetko crkve. Ova crkva u Čikagu je upravo pretvorena u udoban dom. Sad se prodaje za 850000$.

Crkva pretvorena u dom

Crkva pretvorena u dom

Piramida – se nalazi usred pustinje i cijena joj je 400000$.

Piramida kao kuća

Piramida kao kuća

Kuća u skladu sa prirodom – je zadnja koju smo izabrali. Napravljena je na stijeni s koje pada vodopad. Tako da se vodopad sliva niz zid dnevne sobe. Ova kuća se nalazi na Tajlandu.

Kuća kroz koju pada vodopad

Kuća kroz koju pada vodopad

Tagged under

Leave a Reply